Raid Muurahaistorjuntatuotteet

Kevät ja kesä mielletään yleensä muurahaisajaksi. Vaikka tämä on totta, muurahaiset ovat monen pientalo- ja kerrostaloasukkaankin ympärivuotinen vitsaus. Maassamme asustaa kymmeniä muurahaislajeja, mutta kotipiirissä haittaa aiheuttavat pääasiassa kolme lajia: sokerimuurahainen eli mauriainen, faraomuurahainen ja hevosmuurahainen.

Koska muurahaisia ja muurahaisongelmia on monia erilaisia, on muurahaisia vastaan kehitettyjä tuotteitakin erilaisia.

Raid Muurahaissyötti – hävittää muurahaispesän

Siisti Raid Muurahaissyötti on tarkoitettu muurahaisten torjuntaan rakennuksissa: sisätiloissa, parvekkeella, kuistilla, terassilla jne. Muurahaiset kuljettavat rasiassa olevaa tehoainetta pesäänsä, joka vähitellen tuhoutuu kuningatarta ja munia myöten. Rasia tehoaa sekä mauriaisiin että faaraomuurahaisiin, jotka ovat yleisimpiä asuntovieraitamme.
Syötti sisältää spinosadi-nimistä tehoainetta houkutinaineeseen sekoitettuna. Spinosadi on mikrobiperäinen luonnollinen tehoaine, jota on käytetty tehoaineen vuodesta 1997 lähtien.  Spinosadi vaikuttaa hyönteisiin kosketuksesta tai ravintona.

Käytä näin: Paina syöttirasian sivuissa olevat rei’itetyt alueet sisään teräväkärkisellä esineellä tehdäksesi muurahaisille sisäänmeno- ja poistumisaukot. Aseta syötti muurahaisten olinpaikkoihin ja kulkureiteille, kuten esimerkiksi jalkalistojen ja seinän vierustoihin, nurkkiin, kaappeihin ja pesualtaiden läheisyyteen. Valitse paikka niin, että lapset ja kotieläimet eivät pääse siihen käsiksi. Torjunnan tulokset alkavat näkyä noin viikon‚ kahden kuluttua siitä, kun ensimmäiset muurahaiset vierailevat syötissä. Pesä tuhoutuu täysin noin 3–4 viikossa. Syötti on hajuton.

Raid Muurahais- ja torakka-aerosoli 300ml

Raid Muurahais- ja torakka-aerosoli on tehotuote muurahaisten ja muiden ryömivien hyönteisten torjuntaan. Tuote sopii myös hämäkkien, torakoiden, sokeritoukkien ja jopa lutikoiden torjuntaan. Aerosoli vaikuttaa hyönteisiin heti kosketuksesta, mutta  teho säilyy käsitellyllä pinnalla jopa 4 viikon ajan.  Raid Muurahais- ja torakka-aerosolin tehoaineena toimii sypermetriini sekä imiprotriini, joista molemmat ovat synteettisiä torjunta-aineita.

Käytä näin: Ravista aerosoli huolellisesti ennen käyttöä. Sumuta torjuttavien hyönteisten kulkureitit, esiintymis- ja piiloutumispaikat (kuten kaapit, roskalaatikot, ikkunat, ovenpielet, raot ja halkeamat) noin 30 cm etäisyydeltä. Käsittele myös seinän- ja ikkunanraot saavuttaaksesi pitkäaikaisen suojan. Tuuleta käsitelty tila 15 minuutin päästä.

Riittoisa pakkaus on Suomessa valmistettu Avainlippu-tuote.

Raid Muurahaisaerosoli 200 ml

Raid Muurahaisaerosolilla voidaan torjua kaikki muurahaiset sisätiloista, kasvihuoneista, rakennusten kivijaloista, terasseilta ja esimerkiksi pihalaattojen alta. Tehoaineena pyretriini, piperonyylibutoksidi ja permetriini.

Käytä näin: Sumuta valmistetta muurahaisten olinpaikkoihin ja kulkureiteille 15–30 cm:n etäisyydeltä. Uusi käsittely tarvittaessa. Huolehdi sisätiloissa tuuletuksesta käsittelyn jälkeen. Vältä aerosolisumun osumista arkoihin keinomateriaaleihin.

Raid Muurahaissirote 250 g

Raid Muurahaissirotetta käytetään sisätiloissa ja rakennusten välittömässä läheisyydessä. Aine tehoaa kosketuksesta ja se torjuu muurahaisten lisäksi sokeritoukat, torakat ja kaikki muutkin käsitellyllä pinnalla liikkuvat hyönteiset. Tehoaineena deltametriini.

Käytä näin: Levitä valmistetta ainoastaan niihin paikkoihin, missä sitä todella tarvitaan. Sirottele ohut kerros muurahaisten kulkureitille ja erityisesti kohtiin, joista muurahaiset pääsevät sisään rakennukseen. Älä sirottele ainetta tuulisella säällä, sillä pöly leviää ympäristöön ja saattaa vahingoittaa hyötyhyönteisiä. Aine säilyttää tehonsa niin kauan kuin sitä on näkyvissä esimerkiksi maan pinnassa. Sadevesi huuhtoo aineen mukanaan.

Älä levitä muualle kuin selvästi rajatuille alueille rakennusten välittömään läheisyyteen. Älä sirottele lasten hiekkalaatikoihin tai alueille, joissa kuljetaan. Koska torjunta-aineen hajoamistuote voi kulkeutua maassa, valmistetta ei suositella käytettäväksi pohjavesialueella. Erittäin vaarallista vesieliöille, joten valmistetta ei saa päästää vesistöihin.

Muurahaissirote sopii käytettäväksi kasvihuoneissa. Levitä ainetta käytävien reunoille eli kohtiin, joissa pesät yleensä sijaitsevat. Käsittele myös seinien reunustat, jolloin sisälle pyrkivät muurahaiset saavat heti osansa torjunta-aineesta. Älä käsittele multaa, johon istutat kasveja. Älä sekoita sirotetta veteen, sillä se ei liukene vaan jää kellumaan ja pölisemään veden pinnalle.

Jos pystyt paikallistamaan muurahaispesän maassa, avaa se ja sirottele valmistetta suoraan pesään. Pesä suljetaan polkemalla. Ellet pääse käsiksi pesään, käsittele pesän sisälle johtava kulkureitti.

Katso myös
Torjunta

Tiesitkö, että Muurahaissirote torjuu myös torakat?

Lue lisää…